About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

09 August 2011

Demam lagi

Semalam mama terpaksa ambil cuti kecemasan..
yang lebih dikenali dengan sebutan E.L dalam bahasa orang putihnya..
bukan planning tau..
si kakak demam lagi...
pukul 2 pagi muntah
mama tengah lena dibuai mimpi..
terkejutlah juga..
apa yang dia makan petang tu
keluar balik...
kesian dia..
actually, dia demam start hari khamis lagi..
tapi, badan dia tak panas sangat..
kat TTJ pun, dia tak demam sangat
cuma, time nak tidur tu
badan dia mula panas..
bangun tidur pun sama..
mulalah memerap dengan mama atau papa dia..
tidur pun merengek-rengek..
so, ahad tu.. kami gerak awal sikit dari TTJ..
terus ke klinik kat Shah Alam..
dah ambil ubat semua...
malam tu dia start muntah..
mungkin effect ubat batuk yang doktor bagi tu kot..
dia kan budak lagi..
tak reti nak keluarkan kahak..
itu yang mama terpaksa E.L..
nak tengok perkembangan dia..
takut juga kan?
semalam muntah lagi..
rasanya macam dah lama juga si kakak tak demam..
last dia demam bulan 5 hari tu..
tu pun sebab food poisoning..
2 kali dia demam sebab food poisoning...
sebelum tu dalam bulan 10 tahun lepas...
rambut dia yang dah panjang tu..
mama potong lagi..

0 CAKAP-CAKAP:

Labels

puteriku (103) contest (16) dhiyaa (16) suka-suka (12) newborn (9) zahraa (8) raya (7) mkn (5) pampers (5) sedih (5) senyum (5) klinik (4) conteng (3) majuk (3) birthday (2) pengalaman (2) suntikan (2) earth hour (1) fly (1) lappy (1) mate (1) menang (1) no picture (1) serius (1)